Qui som? És la branca que estudia la vida. Gràcies a ella podem admirar la minuciositat amb la que es desenvolupa la natura. Tot coneixement, estructural, funcional o ecològic, en realitat ens ajuda a comprendre'ns millor.

Com som? És la disciplina que uneix la tecnologia, les ciències naturals i les ciències socials. Intermediària entre la natura i nosaltres evita que ni nosaltres puguem destruir-la, ni ella pugui danyar-nos.

Què som? Imprescindible per conèixer una cosa tan fascinant com és la matèria. Aquesta ciència n'estudia tant les propietats, l'estructura i la composició com les reaccions i seus canvis: descobrint l'interior de tot.

The Imaginarium of Doctor Parnassus is a 2009 fantasy film directed by Terry Gilliam and written by Gilliam and Charles McKeown. The film follows the leader of a travelling theatre troupe who, having made a deal [...]

Biologia Ciències de la Terra Química

La cèl·lula: La teoria cel·lular

Un cop descoberta la cèl·lula i de què estava composada, es van formular quatre principis que ens serveixen per definir que la matèria viva està formada per cèl·lules i quina importància tenen aquestes en la constitució de la vida:
  1. Un ésser viu està constituït per com a mínim una cèl·lula: ja que la cèl·lula és la unitat morfològica (que constitueix) dels éssers vius.
  2. Les tres funcions vitals passen dins la cèl·lula. Per tant, una sola cèl·lula ja és un ésser viu. Al fer-les totes podem dir que la cèl·lula és la unitat fisiològica dels éssers vius.
  3. Les cèl·lules contenen al seu nucli la informació sobre com desenvolupar la seva estructura, com controlar-la i com transmetre-la a la següent generació: Són la unitat genètica dels éssers vius
  4. Tota cèl·lula prové d'una altra anterior i és creada per divisió. «Omnis cellula ex cellula» Principi aportat per R. Virchow.

Share this post:

Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 La Llar de l'estudiant