Qui som? És la branca que estudia la vida. Gràcies a ella podem admirar la minuciositat amb la que es desenvolupa la natura. Tot coneixement, estructural, funcional o ecològic, en realitat ens ajuda a comprendre'ns millor.

Com som? És la disciplina que uneix la tecnologia, les ciències naturals i les ciències socials. Intermediària entre la natura i nosaltres evita que ni nosaltres puguem destruir-la, ni ella pugui danyar-nos.

Què som? Imprescindible per conèixer una cosa tan fascinant com és la matèria. Aquesta ciència n'estudia tant les propietats, l'estructura i la composició com les reaccions i seus canvis: descobrint l'interior de tot.

The Imaginarium of Doctor Parnassus is a 2009 fantasy film directed by Terry Gilliam and written by Gilliam and Charles McKeown. The film follows the leader of a travelling theatre troupe who, having made a deal [...]

Biologia Ciències de la Terra Química

La cèl·lula: El descobriment

UNA MICA D'HISTÒRIA...

Es comença a saber de l'existència de les cèl·lules l'any 1665. En aquest any un científic anomenat Robert Hooke publica les observacions que fa sobre uns teixits vegetals. Va veure unes cel·les com les d'un rusc d'abelles, d'aquí prové el nom de cèl·lula. Cal dir que Hooke observà teixit vegetal mort (suro), és a dir, només les parets cel·lulars, a dintre d'elles hi havia aire.
Un altre científic del mateix temps que Hooke, Van Leeuwenhoek, va perfeccionar les lents del microscopi de manera que arribaven als 200 augments. Va observar organismes eucariòtics i procariòtics (protozoous i bactèries).
Durant tot el segle XVIII (recordem que fins ara estàvem a finals del s. XVII) no es va avançar gaire, degut a les aberracions cromàtiques que produïen les lents.

Un cop corregides i millorant les tècniques de preparació de mostres, es van descobrir el nucli, el citoplasma i les mitocòndries.

Una taula-resum, que recull les dades bàsiques de la història de la cèl·lula...


Share this post:

Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 La Llar de l'estudiant