Qui som? És la branca que estudia la vida. Gràcies a ella podem admirar la minuciositat amb la que es desenvolupa la natura. Tot coneixement, estructural, funcional o ecològic, en realitat ens ajuda a comprendre'ns millor.

Com som? És la disciplina que uneix la tecnologia, les ciències naturals i les ciències socials. Intermediària entre la natura i nosaltres evita que ni nosaltres puguem destruir-la, ni ella pugui danyar-nos.

Què som? Imprescindible per conèixer una cosa tan fascinant com és la matèria. Aquesta ciència n'estudia tant les propietats, l'estructura i la composició com les reaccions i seus canvis: descobrint l'interior de tot.

The Imaginarium of Doctor Parnassus is a 2009 fantasy film directed by Terry Gilliam and written by Gilliam and Charles McKeown. The film follows the leader of a travelling theatre troupe who, having made a deal [...]

Biologia Ciències de la Terra Química

Lípids: Esterificació II

Lípids complexos
Quan un èster està format per més substàncies que àcids grassos i un alcohol, es forma un lípid complex. Aquest tindrà aquests elements segur, però també se n'hi afegiran d'altres. Els lípids complexos són sovintment anomenats lípids de membrana, ja que són els principals componedors de la membrana plasmàtica de les cèl·lules, gràcies a que formen bicapes (en les que a la part interior són hidròfobes i a l'exterior hidròfiles).

Els lípids complexos els podem dividir en tres tipus bàsicament, segons la seva composició:

  • Fosfoglicèrids
  • Fosfoesfingolípids
  • Glicoesfingolípids
_________________________________________________________

FOSFOGLICÈRIDS
Són dos àcids grassos units a una glicerina (dos perque la glicerina ha de tenir lliure un grup hidroxil per a poder unir-se amb un àcid fosfòric), un àcid fosfòric (grup fosfat) i un aminoalcohol (alcohol que porta el grup amino (-NH2) a la seva fòrmula).



L'àcid fosfòric i l'aminoalcohol constitueixen la part hidròfoba (apolar) de la molècula i els dos àcids grassos la part hidròfila (polar).
_________________________________________________________
FOSFOESFINGOLÍPIDS
Estan formats per un sol àcid gras, una esfiongosina (que és un aminoalcohol de cadena llarga), un grup fosfat (àcid fosfòric) i un aminoalcohol.
La ceramida està composta per l'alcohol esfingosina i l'àcid gras, que estan units per un enllaç amida (que té un grup amida -NH) pel carboni 2.
_________________________________________________________
GLICOESFINGOLÍPIDS
Tipus d'èsters formats per la unió d'un àcid gras, una esfingosina i un glúcid, i segons aquest els classificarem en. NOTA: Careixen de grup fosfat. Són molt abundants a les neurones del cervell.

Share this post:

Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

2 comentarios:

Unknown

Víctor una vegada més gràcies!
Consulto molt sovint el teu blog, entenc millor les teves explicacions que les de la meva pròpia professora. T’animo a seguir publicant entrades, em serveixen de gran ajuda i suposo que com jo, també ajuden a molts altres estudiants.
Carme

Víctor C. M.

Hola de nou Carme!
Moltíssimes gràcies a tu per visitar el meu blog!
El cert és que últimament no tinc gaire temps per publicar entrades però escriure-les m'agrada molt i dintre de poc espero poder tornar a posar-m'hi de valent amb nous (i ben interessants) punts!
Víctor

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright 2010 La Llar de l'estudiant