Les propietats de les proteïnes depenen del seus radicals, les principals són:
La solubilitat
Depèn de la proporció d'aminoàcids amb radicals polars, augmentarà si és superior a la d'aminoàcids amb radicals apolars i viceversa.
SEGONS LA SALINITAT DE LA DISSOLUCIÓ:
Proteïna en dissolució salina → Anions, cations i radicals s'ajuden a captar l'aigua → Proteïnes més solubles.
Proteïna en dissolució salina concentrada → Anions, cations i radicals competeixen per captar l'aigua → Proteïnes menys solubles
________________________________________________________
Desnaturalització
Canvi químic que consisteix en el desplegament de l'estructura de la proteïna degut a una variació en la temperatura, el pH i/o la concentració salina, que causen el trencament dels pons d'hidrogen i les forces de Van der Waals que mantenien la conformació inicial de la proteïna.
Si no s'arriben a trencar els enllaços peptídics, la proteïna pot revertir el procés de desnaturalització.

________________________________________________________
L'especificitat
Capacitat de les proteïnes per efectuar el control fisiològic que han de fer, gràcies a la possessió d'aminoàcids específics en llocs determinats que els permeten la identificació exacta d'unes molècules d'unes altres de semblants.
Proteïnes homòlogues: Duen a terme la mateixa funció en organismes diferents, això fa que siguin molt semblants entre si, però tinguin algunes petites diferències. ________________________________________________________
La capacitat amortidora
Com que les proteïnes estan formades d'aminoàcids, també tenen un comportament amfòter: Tendiran a neutralitzar el pH del medi. ________________________________________________________
Tags:
1. Biología,
1.3. Proteïnes
0 comentarios:
Publica un comentari a l'entrada